Artă în alb-negru

expo-alb-negru1expo-alb-negru2expo-alb-negru3expo-alb-negru4expo-alb-negru5
Cea de-a III-a ediţie a „Bienalei Alb-negru” organizată la Satu Mare şi dedicată în exclusivitate artei contemporane a adunat o mână de creatori tineri care şi-au expus lucrările în sălile Muzeului de Artă din Centrul Vechi al Sătmarului.

Creaţiile unor artişti precum: Laura Ghinea, Adrian Golban, Vlad Iepure, Eszter Láng, Szilárd Miklos, Miklos Onucsán, Dan Perjovschi, Valer Sasu şi Luciana Tămaş vin să exprime o altă faţetă a lumii, total diferită de cea care a inspirat vechii maeştri ai artei. Extinzând spaţiul şi ieşind dincolo de cadrul pânzei atât de obişnuită pictorilor clasici, arta contemporană pune stăpânire pe spaţiu încercând să redefinească orice suprafaţă ce va dobândi astfel valori noi, e drept, uneori greu de priceput. Cu toate astea, în rândul tinerilor se observă un oarecare apetit faţă de acest curent care, să fim sinceri, la noi încă doar acum încearcă să-şi facă loc în gândirea artistică a societăţii.

Vernisajul a fost precedat de un simpozion având ca temă “Mesajul artistic în spaţiul public” la care au participat în calitate de invitaţi: Mădălina Braşoveanu, Ioana Ciocan, Laura Ghinea, Felicia Grigorescu, Eszter Láng şi Lola Scripor.
Evenimentul a fost organizat de Vlad Iepure, Valer Sasu, Luciana Tămaş şi Felicia Grigorescu.

Un Comentariu la "Artă în alb-negru"

  1. Pingback: Biennial BLACK/WHITE / Bienala ALB/NEGRU |Vlad Iepure

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.