Raul Băbţan este noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a TSD Satu Mare

Raul-Babtantsd-sm1tsd-sm2 tsd-sm4 tsd-sm5 tsd-sm3
Azi, 20 septembrie a avut loc alegerea noii conduceri al Organizaţiei Judeţene a tinerilor social-democraţi sătmăreni. La lucrările şedinţei de alegeri au participat un număr de 305 delegaţi din cei 410 convocaţi. Raul Băbţan a fost ales în unanimitate în funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene a TSD Satu Mare.

Conferinţa Judeţeană a Tinereului Social Democrat s-a desfăşurat în sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ cu începere de la ora 17.00. La şedinţă au participat deputatul PSD Mihai Sturzu, secretarul executiv al TSD, Andrei Tinu, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare, Mircea Govor, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD, dr. Dorel Coica, fostul preşedinte a TSD Satu Mare, Ciprian Ardelean,  preşedintele Organizaţiei Municipale a TSD Satu Mare, Ionuţ Bujor, fostul deputat PSD, Gheorghe Ciocan, primari din judeţ, consilieri locali dar şi judeţeni şi nu în ultimul rând delegaţii organizaţiilor locale din tot judeţul. Totodată, în calitate de invitaţi au participat şi reprezentanţii organizaţiilor de tineret din Satu Mare ai PNL, UDMR, UNPR, PC dar şi reprezentanţi ai organizaţiilor TSD din Maramureş, Bihor şi Cluj.

În luarea de cuvânt preşedintele Mircea Govor a apreciat că, conducerea TSD Satu Mare care şi-a încheiat azi mandatul a avut o activitate bună asigurându-l pe fostul preşedinte al tineritor social democraţi de tot sprijinul său. Însă, Govor nu a pierdut ocazia să facă câteva precizări subtile în ceea ce îl priveşte pe fostul preşedinte Ciprian Ardelean spunând că „în politică trebuie să ai răbdare. Nu trebuie să credem că atunci când primim bonusuri ni se cuvine totul. Au mai fost cazuri în organizaţia noastră şi se ştie unde s-a ajuns. În politică trebuie să avem răbdare şi rezultatele vin”.

În ceea ce priveşte candidatura lui Raul Băbţan pentru funcţia de preşedinte a TSD Satu Mare, Mircea Govor şi-a exprimat întreaga susţinere spunând că „Raul este un băiat modest. Este consilierul meu iar cel care rezistă să lucreze cu mine înseamnă că merită să devină preşedinte a TSD Satu Mare. Eu nu voi susţine niciodată în politică persoane pentru anumite funcţii despre care cred că nu li se cuvin, nu le merită sau nu sunt pregătiţi. Eu nu sunt aici ca să îmi fur singur căciula. Dacă Raul a fost propus şi este susţinut de mine înseamnă că a avut un examen greu de dat. Pentru a face politică trebuie să ai înclinaţie pentru asta şi să vrei să faci ceva pentru semenii noştri. L-am auzit pe domnul deputat Mihai Sturzu spunând că îl vede pe Ciprian Ardelean în funcţia de vicepreşedinte la nivel naţional. Eu spun că Raul Băbţan este omul potrivit pentru o asemenea funcţie”.

Preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD, dr. Dorel Coica a apreciat că TSD Satu Mare este cea mai puternică organizaţie de tineret din judeţ „cu cele mai frumoase fete şi cei mai deştepţi băieţi. Vă doresc încă 20 de ani de acum încolo”.

Ciprian Ardelea şi-a prezentat raportul de activitate ai celor doi ani şi jumătate cât a condus organizaţia de tineret a TSD Satu Mare, subliniind că în urma alegerilor de anul trecut tinerii au obţinut două mandate de consilier judeţean respectiv 20 de locuri în consiliile locale din judeţ.

În luarea de cuvânt Mihai Sturzu a subliniat faptul că tinerii social-democraţi sunt extrem de activi având în vedere şi faptul că „în Parlamentul României avem 30-40 de tineri. Fostul preşedinte a TSD, Victor Ponta este cel mai tânăr premier, avem mii de consilieri judeţeni şi locali. PSD este ca o familie. PSD este cel mai puternic partid din România”.

După luările de cuvânt s-au făcut propuneri pentru noua conducere a TSD Satu Mare. Raul Băbţan a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte a tinerilor social democraţi, fiind ales cu unanimitate de voturi. Noua structură de conducerea a organizaţiei va avea un preşedinte executiv, în persoana lui Răzvan But, un secretar executiv şi 16 vicepreşedinţi. Tot în cadrul şedinţei de azi a fost votată şi delegaţia ce va reprezenta TSD Satu Mare la conferinţa de alegeri de la nivel naţional a tinerilor social democraţi ce va avea loc în perioada 18-19 octombrie în Bucureşti.

În luarea de cuvânt de după finalizarea scrutinului, noul preşedinte Raul Băbţan a declarat că în perioada următoare tinerii social democraţi sătmăreni se vor pregăti pentru alegerile de anul viitor pentru a demonstra că sunt o adevărată forţă în sânul Organizaţiei Judeţene a PSD Satu Mare. „Îmi doresc obţinerea celor mai bune rezultate la europarlamentarele şi prezidenţialele din 2014, campanii electorale care pentru noi sunt foarte importante. Îmi doresc să mărim numărul organizaţiilor de tineret din judeţ şi să depunem tot efortul pentru creşterea valorii acesteia”, a declarat noul preşedinte.

 

3 Comentarii la "Raul Băbţan este noul preşedinte al Organizaţiei Judeţene a TSD Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.