Copiii străzii în vizită la Asociaţia “Langdon Down” din Satu Mare

langdown-down-sm
Azi, 19 septembrie, cinci copii ai străzii, beneficiari ai Asociaţiei “Stea” au făcut o vizită la Asociaţia “Langdon Down” din Satu Mare. Această întâlnire este cea de-a doua din cadrul proiectului de solidaritate socială, finanţat de « La Voix de l’Enfant » şi « Solidarite Enfance Roumanie ».

Dacă la prima întâlnire din acest an, beneficiarii de la « Langdon Down » i-au învăţat pe cei de la Asociaţia « Stea » să creeze şi decoreze rame foto şi obiecte artizanale din gips, iată că la întâlnirea de astăzi a venit rândul copiilor străzii să le arate şi să-i înveţe pe noii lor prieteni cum să împletească suporturi pentru ghivece din sfoară.

Ambele întâlniri derulate în această lună au fost un prilej excepţional de relaţionare, de schimb de experienţă şi de cunoaştere pentru cele două categorii de tineri aflaţi în dificultate.

« Aceste activităţi sunt binevenite pentru noi deoarece reprezintă o modalitate de a relaţiona, de a vedea cum sunt alţii, de a-şi arăta unii celorlaţi capacităţile », a afirmat Gabor Gnandt, director de programme în cadrul Asociaţiei « Langdon Down ».

Potrivit reprezentantului Asociaţiei « Stea », Bogdan Pintea, beneficiarii de la Centrul de zi au pregătit timp de 4 luni activităţi destinate celor care suferă de Sindromul Down. “Scopul proiectului a fost dezvoltarea unei atitudini de respect şi solidaritate faţă de alte grupuri aflate în dificultate. Acest lucru a fost posibil datorită acestor întâlniri în care toţi copiii au participat la activităţi de cunoaştere, ateliere meşteşugăreşti, jocuri şi sport”, a afirmat Bogdan Pintea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.