Lumea este alarmată din nou de planurile nucleare ale Iranului

iran-nuclear

Iranul a alarmat din nou lumea cu planurile sale nucleare. Teheranul a anunţat că se pregăteşte să producă aşa-numitul silicide fuel, care permite să fie simplificată îmbogăţirea uraniului, destinat unui reactor de cercetare din Teheran, a declarat Organizaţia pentru Energie Atomică din Iran.

Unii experţii occidentali afirmă că Iranul a trecut o nouă „linie roşie” şi este timpul să se reacţioneze la acest lucru. Alţi experţi spun că lansarea unei asemenea producţii nu este un lucru nou sau senzaţional. Dacă Iranul va acţiona în mod transparent şi sub supravegherea AIEA nu se va întâmpla nimic groaznic. În tot ceea ce se întâmplă lucru principal este reacţia Israelului, care reacţionează nervos la orice informaţii de pe „frontul nuclear” iranian, relevă expertul în securitate internaţională, Petr Topâcikanov.

„Politicienii israelieni au declarat în repetate rânduri că Iranul a trecut „linia roşie” şi acţiunile lui indică intenţia de a crea arma nucleară. Dacă Israelul interpretează în acest mod aceste informaţii, el poate lua măsurile pe care le-a întreprins împotriva Siriei, adică va aplica o lovitură militară (în septembrie 2007, avioanele israeliene au distrus reactorul sirian de la Al-Kibar). Acest lucru va duce la escaladarea tensiunii în regiune”.

citeste articolul complet pe Vocea Rusiei

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.