A fost descoperită prima creatură NEMURITOARE

meduza-nemuritoare

Oamenii de știință japonezi au descoperit o creatură care pare nemuritoare. Potrivit Huffington Post, cercetătorii au aflat că o anumită specie de meduze poate regresa la stadiul de îneput al vieții pentru ca apoi să o ia de la capăt.

Aceste meduze, numite Turritopsis nutricular, sunt singurele fiinte descoperite pana acum, capabile sa-si inverseze procesul de imbatranire.

„Un adult este capabil sa revina la starea de polip, apoi sa ia de la capat procesul de crestere.”,spoune Kubota Shin, profesor la Universitatea din Kyoto.

Se intampla atunci cand sunt vatamate, de exemplu. Celulele lor revin pas cu pas la stadiul de dezvoltare primar de la care au pornit. Apoi incep o noua viata, redevenind un exemplar identic din punct de vedere genetic cu precedentul. Este ca si cum un om ar intineri pana la stadiul de bebelus, apoi de fat si de embrion, dupa care s-ar devolte din nou.

„Intineresc o data la doua luni. Adica, din meduze devin polipi. Apoi din polipi se transforma in meduze adulte. Au repetat procesul de 10 ori in ultimii doi ani.”

Teoretic, procesul se poate repeta la infinit, asa ca se poate spune despre aceste meduze ca nu mor niciodata.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.