Percheziţii la APIA. Directorul adjunct, urmărit penal pentru mită

Aurel-Pana-199x300Directorul general adjunct al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), Aurel Pană, şi Mugur George Voinea, membru PC şi director al unei firme, sunt urmăriţi penal de procurorii anticorupţie, într-un dosar de luare de mită şi trafic de influenţă. Procurorii au percheziţionat marţi sediul APIA. Sunt verificate mai multe licitaţii pe fonduri europene. Potrivit DNA, prejudiciul este de 2 milioane de euro.

În urma percheziţiei DNA, trei calculatoare au fost ridicate. Potrivit DNA, între mai şi august 2013, directorul adjunct al APIA, Aurel Pană, a condiţionat atribuirea unui contract de achiziţii de ulei unei anumite societăţi comerciale de primirea a 10% din valoarea contractului.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Aurel Pană, director general adjunct al APIA și preşedinte al comisiei de evaluare a ofertelor pentru achiziţia de ulei în cadrul programului PEAD 2013, este urmărit penal pentru luare de mită şi trafic de influenţă, în timp ce Mugur George Voinea, director la SC Evalserv Standard SRL, pentru trafic de influenţă şi complicitate la luare de mită.

citeste mai mult pe realitatea.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.