Vezi ce s-a obligat Guvernul să facă în scrisoare de intenție către FMI

palatul-victoria-guvern-romania1

Guvernul a convenit cu FMI să evalueze reforme în domeniul contribuţiilor sociale, pentru lărgirea bazei. Iar pentru a asigura obţinerea de beneficii de pe urma eforturilor de ajustare se vor întreprinde măsuri pentru consolidarea instituţiilor fiscale, se arată într-o scrisoare de intenție convenită de Guvern cu FMI, datată 29 iulie, obținută de HotNews.

În varianta scrisorii de intenție se mai arată că Guvernul se angajează să nu introducă un regim de stimulente la nici o agenţie guvernamentală şi va îmbunătăți OUG 74/2013 pentru a elimina stimulentele la ANAF.

De asemena, Guvernul se angajează să aprobe până la mijlocului lunii septembrie 2013, prin ordonanță de urgență, taxarea obligatoria prin contribuții la fondul de sănătate a veniturilor obținute de persoanele fizice din chirii, începând cu anul 2014,

„In acest scop, pana la mijlocul lunii septembrie 2013 (actiune prealabila) vom aproba o Ordonanta de Guvern, de largire a bazei de contributie, spre exemplu, prin care sa se aplice o taxa obligatorie (contributie la fondul de sanatate) asupra veniturilor obtinute de persoanele fizice din chirii, care sa fie implementata de la 1 ianuarie 2014″, se arata în această scrisoare.

Totodată, Guvernul are în vedere reducerea diferențelor care există în “baza de pensii pentru diferitele activități derulate (activitate de natură salarială, activități de tipul PFA, drepturi de autor etc)”.

Vezi aici documentul

sursa: cotidianul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.