Cu cât s-au ieftinit apartamentele din toată ţara în luna iulie

apartamente1

Apartamentele s-au ieftinit, în iulie, cu 2,1%, la nivel naţional, până la 914 euro/mp util faţă de 934 euro/mp util cât era preţul mediu în iunie 2013, se arată într-o analiză a portalului Imobiliare.ro.

În luna iulie, apartamentele s-au ieftinit cu până la un maxim de 5%, înregistrat la Iaşi, tendinţă valabilă pentru toate oraşele mari din ţară, cu excepţia Constanţei. Mai mult, în ultimele 12 luni, preţurile apartamentelor din România au înregistrat un declin de 6,3%.

În Constanţa, evoluţia pozitivă a preţurilor remarcată în prima jumătate a anului a continuat să se manifeste şi în luna iulie, apartamentele scoase la vânzare scumpindu-se cu 2% în ultimele treizeci de zile. Majorarea este vizibilă atât pe segmentul nou, unde vorbim de o creştere de 1,5% (de la 882 euro/mp la 895 euro/mp), cât şi pe segmentul apartamentelor vechi, unde preţul mediu cerut la finalul lunii iulie a fost de 869 euro/mp util. Cel mai mult s-au scumpit apartamentele vechi cu trei camere, cu 2,3%, ajungând la un preţ mediu de 862 euro/mp util. Apartamentele vechi cu două camere s-au scumpit cu 1,3% în acelaşi interval, până la valoarea de 870 euro/mp util. Totodată, garsonierele îşi menţin preţul în jurul valorii de 900 euro/mp util, în ciuda unei ieftiniri de peste 3% în ultimele treizeci de zile.

Cu o scădere de 0,6% pe segmentul apartamentelor vechi, respectiv de 0,3% pe segmentul nou, Braşovul se numără printre oraşele în care apartamentele au înregistrat o scădere modestă de preţ. Proprietarii de garsoniere din acest oraş au fost cei care au dat tonul, garsonierele ieftinindu-se cu 1,5% în ultimele treizeci de zile, până la 841 euro/mp. Apartamentele cu două camere s-au ieftini cu 0,4%, până la 830 euro/mp, în timp ce unităţile cu trei camere au suportat o ieftinire de 1%, preţul mediu cerut fiind de 821 euro/mp.

citeste restul stirii pe economica.net

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.