7 metode folosite de servicii pentru interceptarea convorbirilor telefonice

listening-spy

1. Metoda cea mai accesibila “publicului larg” este interceptarea semnalului de aproape, cu echipament pe care si-l permite aproape orice agentie de detectivi sau divizie judeteana de doisiunsfert. Insa se aplica doar pentru standardul GSM, care foloseste o criptare usoara. In cazul 3G sau CDMA, decodarea mesajului este aproape imposibila. Concluzia: Daca ai optiunea asta, foloseste telefonul exclusiv pe modul 3G.

2. Criptarea nu mai face doua parale atunci cand esti ascultat din centrala, operatiune care se face – de regula – cu mandat de interceptare. Tot de regula, beneficiarii sunt in acest caz agentiile guvernamentale. Poti ocoli aceasta metoda de interceptare cu ajutorul mai multor solutii proprii de criptare.
a) solutia ieftina si simpla: Apeluri VoIP (prin Skype, Gizmo5 etc.) de pe un smartphone. Insa metodele de decriptare pentru retelele standard nu par a mai fi un secret, pentru serviciile guvernamentale cel putin.
b) solutia ieftina si complicata: Programul zfone (www.zfoneproject.com) instalat tot pe un telefon destept si folosit exclusiv pentru apeluri VoIP. In cazul acesta, protocolul de criptare este cunoscut doar de cei doi parteneri de discutie. Singura conditie este ca ambii sa aiba programul instralat.
c) soluţia scumpă şi simplă: Un telefon criptat (exemple: www.cryptophone.de, www.privatewave.com, www.caspertech.com, www.gold-lock.com, www.totallysecurecommunication.com, www.tl2000.pl). Și în acest caz, ambii interlocutori trebuie să aibă telefoane similare. Avantajul este că furnizorii rezolvă şi alte găuri de securitate.

3. În cazul smartphone-ului este cel mai uşor, dacă cel care vrea să te asculte îţi instalează un program special pe telefon (să-i zicem virus) fără ştirea ta. Soluţia este să ţii închise infraroşiile, bluetooth sau wifi.

citeste restul stirii pe riscograma.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.