Secretarul de stat Codrin Scutaru a efectuat o vizită la Satu Mare

scutaru-pc-sm
Secretarul de stat în cadrul Ministerului Muncii, Codrin Scutaru a efectuat azi, 5 iulie, o vizită la Satu Mare, la iniţiativa conducerii filialei judeţene a Partidului Conservator (PC).
La începutul zilei, demnitarul conservator a avut întâlniri cu reprezentanţii autorităţilor locale şi judeţene, cu şefii instituţiilor subordonate ministerului pe care îl reprezintă dar şi cu reprezentanţii asociaţiei oamenilor de afaceri din judeţ. Scopul vizitei efectuate la noi în judeţ a fost de a se informa cu privire la problemele cu care se confruntă atât sistemul de protecţie socială şi cel al mediului de afaceri.

În cadrul întâlnirilor avute în cursul zilei, directorul Camerei de Comerţ Satu Mare, Daniela Culic a subliniat câteva probleme cu care se confruntă mediul de afaceri în general, cerând o mai bună reflecţie a reprezentanţilor Guvernului asupra acestor aspecte. Potrivit interlocutoarei, în momentul de faţă se acordă o prea mare atenţie problemelor sociale iar angajatorii sunt din ce în ce mai vitregiţi din puntul de vedere al anumitor prevederi legislative. În altă ordine de idei, Culic a atras atenţia secretarului de stat asupra problemelor în ceea ce priveşte comunicarea lunară de către angajatori a locurilor de muncă disponibile. „Munca la negru, absorbţia scăzută a fondurilor europene dar şi neconcordanţele existente între pregătirea profesională a elevilor şi cerinţa de pe piaţa muncii sunt alte câteva aspecte care necesită o rezolvare urgentă”, a conchis Daniela Culic.

În cadrul conferinţei de presă susţinute la sediul PC, Codrin Scutaru a subliniat faptul că a găsit la Satu Mare o coaliţie care funcţionează bine şi o filială a Partidului Conservator în creştere. „Scopul pe termen mediu este aducerea filialei sătmărene a Partidului Conservator la un nivel la care să fie capabilă să participe singură la viitoarele alegeri europarlamentare”, a declarat Scutaru.

Potrivit acestuia în următoarele luni, numărul mebrilor filiale sătmărene a PC poate să ajungă la 2.000-2.500 de membri.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.