Cititorii întârziaţi, buni de plată !

Biblioteca
Probabil că puţină lume ştie însă, pentru întârzierea restituirii cărţilor la Biblioteca Judeţeană Satu Mare, cititorii sunt obligaţi să plătească penalităţi. Noile reguli au intrat în vigoare din prima zi a lunii mai 2013.

Astfel, pentru fiecare zi de întârziere şi pentru fiecare carte împrumutată, bibliotecarii vor percepe o taxă de 0,10 lei. Potrivit regulilor Bibliotecii Judeţene Satu Mare cărţile pot fi împrumutate pentru o perioadă de două săptămâni, interval care poate fi prelungit cu încă 14 zile. Penalităţile de întârziere vor fi percepute după expirarea acestei perioade.

Totodată, potrivit noilor reguli, pentru eliberarea unui permis de intrare pentru adulţi la bibliotecă, cititorul va avea de plătit 2 lei, iar preşcolarii, elevii, şomerii şi pensionarii vor avea de achitat o taxă de 1 leu. În cazul pierderii sau deteriorării permisului de intrare, bibliotecarii eliberează un nou document însă după plata contravalorii de 5 lei pentru adulţi şi 2 lei pentru restul categoriilor mai sus menţionate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.