Lecţie în natură … despre natură

natura1
Societatea Carpatină Ardeleană (SCA) Satu Mare, în parteneriat cu Asociația E-Consult, organizează prima ediție a evenimentului Zilele Biodiversității în Ariile Protejate „Râul Tur”. Evenimentul va avea loc în zilele de vineri, 5, respectiv sâmbătă, 6 iulie, în apropierea satului Turulung-Vii.
Spre exemplu, sâmbătă, SCA Satu Mare organizează și o excursie ciclistă. Întâlnirea participanților este programată la ora 07.25, la gara CFR Satu Mare. Excursioniştii vor călători cu trenul până în Porumbești, de unde îşi vor continua drumul pe bicicletă, pe digul Turului, pe o distanță de 16 km, până la locul evenimentului. Excursia va fi condusă de Szejke Lorand. Întoarcerea se va derula pe același traseu. Participanții sunt rugați să aducă cu ei hrană și apă și să poarte șapcă sau pălărie împotriva soarelui.
Zilele Biodiversității se vor desfășura după model european, proiectul fiind finanțat de Fundația pentru Parteneriat Miercurea Ciuc, MOL România și de Ocellus SRL. Evenimentul care este destinat tuturor celor interesaţi de diversitatea biologică a naturii şi este sprijinit profesional de Institutul de Biologie și Ecologie din cadrul UBB Cluj, de Grupul Milvus și de Asociația pentru Protecția Liliecilor din România. Participanții vor fi ghidați în grupuri mici în zona studiată, având posibilitatea să viziteze punctele de lucru, unde specialiștii vor prezenta instrumentele, metodologia de cercetare și caracteristicile unor specii protejate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.