Hoţi de motorină, reţinuţi de poliţişti

canistre

Trei bărbaţi au ajuns în Arestul Poliţiei după ce au furat peste 1.000 de litri de motorină din rezervorul de stocare a unei societăţi comerciale cu sediul în Cig. Pe numele acestora au fost emise mandate de reţinere pentru 24 de ore, urmând să fie prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Administratorul societăţii păgubite, un bărbat de 60 de ani, a sesizat Poliţia, reclamând că pe timp de noapte, persoane necunoscute au pătruns în incinta unităţii şi forţând sistemul de închidere al rezervorului au sustras 1.150 de litri de motorină. La scurt timp toţi cei cinci suspecţi în cazul acestui furt, au fost identificaţi de poliţiştii de investigaţii criminale din Tăşnad, sprijiniţi de agenţii de siguranţă publică.

Din ancheta derulată a rezultat că, iniţial, au pătruns în incintă doi dintre suspecţi, Ioan K., de 22 de ani şi Dan M., de 29 de ani, ambii din Cig, şi au furat cantitatea de 80 de litri de combustibil. Ulterior, au revenit în aceeaşi locaţie cu autoturismul unuia dintre suspecţi, pentru a putea sustrage şi transporta o cantitate mai mare de motorină. Alături de primii doi tineri, au fost cooptaţi în activitatea infracţională şi Levente K., de 36 de ani, din Ungaria şi Csongor D., de 31 de ani, din Satu Mare, rolurile împărţindu-se, astfel încât unii dintre suspecţi supravegheau zona, evitând astfel să fie surprinşi în timpul comiterii faptei. De această dată cei patru bărbaţi au furat 1.050 litri de motorină, cantitate ce a fost vândută în Cig şi în municipiul Satu Mare.

Mai mult, poliţiştii au stabilit că suspecţii au beneficiat şi de complicitatea paznicului, un bărbat de 48 de ani, de asemenea din Cig. Matei G. lucra ca îngrijitor la o fermă zootehnică ce funcţiona în aceeaşi incintă cu societatea păgubită, bărbatul asigurând şi paza locaţiei.

Au fost reţinuţi în Arestul Inspectoratului pentru 24 de ore, Ioan K., de 22 de ani, Dan M., de 29 de ani, dar şi paznicul, Matei G., de 48 de ani, urmând a fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei cu propunere de arestare preventivă. Ceilalţi doi suspecţi, Csongor D. şi Levente K. se sustrag urmăririi penale, poliţiştii continuând cercetările în vederea prinderii şi reţinerii acestora pentru comiterea infracţiunii de furt calificat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.