A fost lansat „Guvernul Tinerilor”

ponta-banicioiu

A fost lansat proiectul „Guvernul Tinerilor”, un proiect care are ca obiectiv principal atragerea tinerilor valoroşi către politică şi administraţie. Participanţii la proiect vor avea şansa să îşi prezinte ideile şi chiar să facă parte pentru o zi din echipa de guvernare. Proiectul face parte din strategia de profesionalizare a tinerilor USL, precum şi din strategia de recrutare de noi membri.

Este o ocazie fără precedent la nivelul executivului, ce oferă tinerilor interesaţi posibilitatea să-şi aleagă ministrul căruia doresc să-i facă propuneri. Ideile supuse spre analiză sunt de fapt soluţii la situaţii concrete, identificate, cu scopul de a fi selectate de către ministrul vizat.

„PSD este cel mai puternic partid din România şi TSD este cea mai bine organizată structură politică de tineret din ţară. Am ajuns la acest nivel prin organizare, competenţă şi perseverenţă. Proiectul Guvernul Tinerilor este un exemplu foarte bun pentru a înţelege nivelul de pregătire şi gradul de performanţă a viitorilor lideri politici. Sunt alături de voi, vreau să vă cunosc ideile şi vă aştept la guvernare”, a declarat premierul Victor Ponta.

„Cred în proiectul Guvernul Tinerilor!”, a susţinut preşedintele TSD Nicolae Bănicioiu. „Cred în ideile tinerilor, în capacitatea lor de a căuta şi de a găsi soluţii viabile pentru problemele actuale cu care se confruntă România. Sunt ferm convins că tinerii pot aduce un plus de prospeţime în guvernare şi de aceea abia aştept să îi cunosc pe tinerii care se vor înscrie în proiect şi să le aflu punctele de vedere, viziunile şi valorile”, a continuat Bănicioiu.

Gabriel Petrea, coordonatorul TSD Bucureşti şi iniţiatorul proiectului „Guvernul Tinerilor”, îl descrie drept „un proiect curajos, cu efecte majore pentru viitorul TSD Ştim de mult că tinerii au nevoie de acces la politica mare şi la procesul de luare a deciziei. Acum, prin acest proiect, PSD oferă şansa tinerilor performanţi şi curajoşi, interesaţi de politică, să facă parte din echipele de guvernare la nivel central şi local. Suntem o echipă puternică, cu valori şi viziune strategică, capabili de acţiune atunci când este nevoie de ajutorul nostru.”

Procedura de înscriere este cât se poate de simplă şi se face exclusiv pe pagina web a proiectului www.guvernultinerilor.ro. Perioada de înscriere va fi de 3 luni, urmând ca pe parcursul lunii octombrie să se facă selecţia câştigătorilor. Pentru fiecare minister în parte, câte doi dintre cei mai inspiraţi tineri înscrişi în „Guvernul Tinerilor” vor fi invitaţi să participe la o şedinţă de Guvern, în cadrul cărora vor fi dezbătute temele alese.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.