Imagini sătmărene cu parfum de epocă (galerie foto)

satu-mare-vechi-03satu-mare-vechi-02satu-mare-vechi-04 satu-mare-vechi-01 satu-mare-vechi-18 satu-mare-vechi-17 satu-mare-vechi-16 satu-mare-vechi-15 satu-mare-vechi-14 satu-mare-vechi-13 satu-mare-vechi-12 satu-mare-vechi-11 satu-mare-vechi-10 satu-mare-vechi-09 satu-mare-vechi-08 satu-mare-vechi-07 satu-mare-vechi-06 satu-mare-vechi-05
Uneori simţi nevoia de a evada din cotidian şi cauţi locuri cât mai ferite de ochii lumii, pentru a te cufunda în tărâmul reveriilor. Deseori, trecutul este un astfel de loc, invadat de parfumul unor epoci ce răzbate din felicitările şi dagherotipiile „vechi cât lumea”, spre retina visătorului. Şi ochiul priveşte lăsându-se invadat de imagini, iar creierul caută repere printre clădirile şi prăvăliile înşirate de-a lungul străzilor vechiului Sătmar. Te cuprinde un soi de nostalgie în timp ce degetele întorc filă cu filă „albumul vremurilor de demult” iar imaginile năvălesc ca un tumult cuibărindu-se în interiorul fiinţei tale.

Sunt imagini ai vechiului Sătmar, instantanee de o valoare inestimabilă pentru contemporaneitate. Vă invit să răsfoiţi acest mic album, o adevărată mărturie a oraşului de pe Someş de la cumpăna dintre veacurile XIX şi XX.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.