Şcoala incluzivă aşteaptă vremuri mai bune

marcela-papici
Centrul Judeţean pentru Educaţie Incluzivă (şcoala pentru copii cu nevoi speciale) mai trebuie să aştepte pentru a avea un nou spaţiu. Şi asta după ce consilierii locali au respins în şedinţa de azi, 27 iunie, proiectul de hotărâre cu privire la transmiterea din domeniul public al municipiului Satu Mare în cel al judeţului, a clădirii Şcolii nr. 13 de pe strada Botizului.

Potrivit viceprimarului municipiului Satu Mare, Marcela Papici, clădirea în cauză este în paragină de aproximativ 4 ani de zile însă s-ar putea accesa fonduri pentru reabilitarea acesteia iar „acolo s-ar muta Centrul Judeţean pentru Educaţie Incluzivă, singura unitate şcolară care asigură servicii de specialitate pentru copiii cu dizabilităţi.

Consilierul UDMR, Maskulik Csaba a declarat că „grupul UDMR nu este de acord cu acest lucru, adică să dăm avuţia municipiului”. În luarea de cuvânt Papici a declarat că şcoala respectivă este în paragină iar prin trecerea acesteia în domeniul public al judeţului, s-ar putea accesa fonduri pentru reabilitare „dar judeţul nu poate face nimic decât dacă imobilul este în proprietatea sa şi nu doar în administrare. În prezent, şcoala incluzivă funcţionează în patru locaţii diferite. Aşa am fi putut să-i aducem în aceeaşi clădire, unde există suficiente spaţii”.
Vicepriamrul Radu Roca a susţinut şi domnia sa punctul de vedere exprimat de Marcela Papici însă proiectul de hotărâre nu a întrunit cvorumul de două treimi cerut în cazul clădirilor de patrimoniu. Grupul UDMR (9 consilieri) s-au abţinut de la vot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.