Utilaj de 11.000 euro, indisponibilizat la Petea

schmitz

Marţi, 25 iunie, în jurul orei 13.00, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, în PTF Petea, cetăţeanul român Gheorghe C. de 46 de ani, din judeţul Arad, conducând o autoutilitară marca „Scania”, care tracta semiremorca marca „Schmitz” cu numere de înmatriculare specifice Italiei.

La controlul de frontieră, s-a constatat faptul că în semiremorcă, cetăţeanul român transporta un utilaj industrial marca „Fdi Sambron”. În urma unor verificări efectuate a rezultat că seria de şasiu, precum şi plăcuţa de identificare prezintă urme de falsificare, care constau în modificări mecanice efectuate prin lovire.

Bărbatul a prezentat poliţiştilor de frontieră un document din care reiese că utilajul în cauză aparţine unei societăţi comerciale din Italia şi a declarat poliţiştilor că nu ştie nimic despre modificarea acestora.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de uz de fals, conform Codului Penal, iar utilajul în valoare de peste 11.000 de euro, a fost indisponibilizat la sediul SPF Petea în vederea continuării cercetărilor, la final urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.