CJP Satu Mare, pe locul III la nivel naţional

jeni-sabau
„Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Satu Mare este pe locul III la nivel naţional în ceea ce priveşte indicatoriii de performanţă”. Declaraţia a fost făcută de către directorul instituţiei, Eugenia Sabou, în cadrul şedinţei de azi, 26 iunie, a Colegiului Prefectural.

Sabou a făcut o scurtă trecere în revistă a situaţiei pensionarilor din judeţ raportat la sfârşitul anului trecut, comparativ cu cea de la 1 iunie 2013. Astfel, la 31 decembrie 2012, în evidenţele CJP Satu Mare existau 83.508 pensionari, iar la 1 iunie 2013 numărul acestora a scăzut la 83.005 de persoane.
Potrivit directorului CJP Satu Mare, una dintre preocupările instituţiei pe care o conduce este şi cea cu privire la stabilirea şi plata drepturilor de pensii internaţionale. În prezent sunt în plată un număr de 1.048 de pensionari cu domiciliul în străinătate dar mai sunt în curs de soluţionare alte aproximativ 4.500 de cereri. În acest sens Eugenia Sabou a declarat că instituţia pe care o conduce colaborează cu 21 de state din Uniunea Europeană dar şi cu Israel, Canada, Elveţia şi Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.