Toroşul de Moftin a câştigat „Marele Premiu” la Concursul gastronomic judeţean

mamaliga1mamaliga2mamaliga4mamaliga3
Toroşul tradiţional cu carne de porc şi varză acră a câştigat „Marele premiu” în cadrul primei ediţii a Concursului gastromic judeţean. Bucatele gustoase au fost gătite de reprezentanţii Primăriei Moftin. Festivitatea de premiere a avut loc azi, 23 iunie, pe scena amplasată în Centrul Vechi, lângă Casa de Modă.

Premierea câştigătorilor concursului gastronomic a fost făcută de preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef. Echipele au concurat în cadrul mai multor categorii precum: „Cea mai bună plăcintă”, „Cea mai specială ciorbă” şi „Cea mai bună mămăligă”. Astfel, potrivit punctajelor obţinute, cele mai bune plăcinte le gătesc gospodinele din Viile Satu Mare. Cea mai specială ciorbă a fost gătită de echipa din Dorolţ, iar câştigătorii concursului de mămăligă au fost reprezentanţii comunei Tiream.

Totodată, juriul a acordat trei premii pentru merite deosebite în cadrul Concursului gastronomic judeţean. Astfel, premiul III a fost câştigat de echipa oraşului Livada, premiul II de comuna Terebeşti, iar premiul I i-a revenit echipei din Ardud.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.