Percheziţii cu mascaţi la Carei

tutun1tutun2tutun3 tutun4 tutun5 tutun6
Peste o tonă şi jumătate de tutun, trei utilaje destinate prelucrării tutunului, mai multe echipamente pentru confecționat țigarete, bani şi o armă de vânătoare, au fost descoperite şi ridicate în vederea confiscării, în urma mai multor percheziţii efectuate ieri, 20 iunie, în judeţul Satu Mare.

Poliţişti din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Satu Mare – Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea, sub coordonarea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei, au efectuat, la data de 20 iunie, nouă percheziţii în municipiul Carei, judeţul Satu Mare, la membrii unei reţele infracţionale cu preocupări ilicite pe linia producerii de produse accizabile ce intră sub incidenţa sistemului de antrepozitare fiscală competentă, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Totodată, poliţiştii au pus în executare 30 de mandate de aducere.

La acţiune au participat şi poliţişti criminaliști, de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale, din cadrul Poliţiei Municipiului Carei şi ai BCCO Oradea, precum și inspectori vamali din cadrul DJAOV Satu Mare.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost ridicate 1.523 kg de tutun, prejudiciul estimat de inspectorii din cadrul DJAOV Satu Mare fiind de aproximativ 550.000 de lei.

De asemenea, a mai fost ridicată o armă de vânătoare, trei utilaje destinate prelucrării tutunului, mai multe echipamente pentru confecționat țigarete, 19 telefoane mobile, un laptop, două cântare electronice şi 7.080 de lei. Toate bunurile au fost ridicate în vederea confiscării.

Suspecţii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri. Până în prezent, două persoane au fost reținute. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijinul SRI.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.