Modificari legate de impozitarea veniturilor agricole

finante-satu-mare

Conducerea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice (DGFP) Satu Mare informează contribuabilii că, prin Legea nr. 168/2013 privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 8/2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal şi reglementarea unor măsuri financiar-fiscale, au fost modificate o serie de dispoziţii cu privire la veniturile din activităţi agricole impuse pe baza normelor de venit, astfel:

A) Introducerea unei noi grupe de produse vegetale (arbuşti fructiferi);

B) Detalierea şi modificarea denumirii unor grupe de animale;

C) Modificarea plafoanelor neimpozabile pentru anumite grupe de produse vegetale şi animale:

– vie pe rod …………. până la 1 ha;
– arbuşti fructiferi….. până la 1 ha;
– oi …………………… până la 50 capete;
– capre …………….. până la 25 capete;
– porci pentru îngraşat pâna la 6 capete;
– albine …………… până la 75 de familii;
– păsări de curte..până la 100 capete.

D) Prelungirea termenului de depunere a Declaraţiei „221” pentru anul fiscal 2013, respectiv până la data de 25 iunie 2013. Contribuabilii, în cazul cărora au fost modificate elementele de impozitare prevăzute la art. 72, alin. (2) din Codul fiscal (grupa produse vegetale sau animale, plafonul neimpozabil etc.) şi care au depus declaraţia până la data intrării în vigoare a Legii nr. 168/2013, vor depune o nouă declaraţie, până la data de 25 iunie inclusiv al anului 2013, care va cuprinde informaţii privind suprafeţe cultivate/capetele de animale/familiile de albine deţinute la data de 25 mai 2013.

Având în vedere modificările legislative mai sus menţionate, a fost necesară adaptarea corespunzătoare a formularului 221 – „Declaraţie privind veniturile din activităţi agricole impuse pe normă de venit”, prin introducerea în conţinutul acestuia, a elementelor de impozitare prevăzute de dispoziţiile legale în vigoare.

Modificarea formularului „221” a fost aprobată prin Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 641/2013 pentru modificarea Ordinului Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 52/2012 pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare prevăzute la Titlul III din legea nr. 571/2013 privind Codul fiscal, cu modificările şi completarile ulterioare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.