Filarmonica „Dinu Lipatti” revine la Consiliul Judeţean

filarmonica
În cadrul şedinţei ordinare de azi, 21 iunie, consilierii judeţeni au aprobat proiectul de hotărâre privind preluarea în subordinea Consiliului Judeţean (CJ) a instituţiei publice de concerte Filarmonica de Stat „Dinu Lipatti” din Satu Mare, şi asta după ce timp de 2 ani instituţia a fost administrată de Primăria Satu Mare.

Potrivit hotărârii aprobate de consilieri, preluarea filarmonicii este condiţionată de transmiterea, după clarificarea situaţiei juridice, în proprietatea publică a judeţului Satu Mare, a imobilului compus din teren şi construcţie în care această instituţie îşi desfăşoară activitatea.

În luarea de cuvânt consilierul judeţean PD-L Alexandru Panea a declarat că „era cazul ca această instituţie să aparţină CJ. De multe ori căutăm etaloane iar filarmonica este un adevărat etalon atât pentru municipiul cât şi pentru judeţul Satu Mare.

Preşedintele CJ Adrian Ştef a declarat că în această primă fază este vorba doar de preluarea finanţării activităţii orchestrei, în timp ce clădirea este întreţinută de Primăria municipiului, reşedinţă de judeţ până la rezolvarea litigiului cu proprietarul Hotelului „Dacia”, moment după care acea parte de clădire urmează a fi întăbulată fie pe municipiu, fie pe judeţ.

Vicepreşedintele Mircea Govor a subliniat faptul că instituţia a fost finanţată şi până în prezent de către CJ. „Situaţia juridică a clădirii este în discuţie dar sper ca şi această problemă să se rezolve cât de curând”, a declarat Govor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.