Expoziţie foto-documentară şi lansare de carte la Biblioteca Judeţeană

Caravana1

În cadrul proiectului „Caravana Culturii Sătmărene” Biblioteca Judeţeană (BJ) reunește joi, 20 iunie, două evenimente culturale. Este vorba despre o expoziţie foto-documentară urmată de o lansare de carte.

Primul eveniment, vernisajul expoziției foto-documentare „Cărturari sătmăreni cu preocupări în domeniul limbilor clasice” se va derula în Sala multimedia, cu începere de la ora 13.00. „Expoziția are rolul de a valorifica patrimoniul Bibliotecii Județene Satu Mare și de a promova personalitățile locale cu preocupări în domeniul limbilor clasice, ea dorind să atragă atenţia asupra personalităţilor care au avut atingere cu zona Sătmarului şi care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul mai multor domenii, printre care şi cel al literaturii şi limbilor clasice” a declarat directorul interimar al BJ, Angela Câmpian.
După vizitarea expoziţiei, publicul sătmărean va fi în măsură să aprecieze activitatea deosebită a înaintaşilor sătmăreni, atât cei de naţionalitate română (Moise Sora Noac, Traian Fărcaş, Ioan Fersigan, Vasile Lohan, Francisc Groza etc.), cât şi cei de naţionalitate maghiară (Budai Ézsaiás, Gyurits Antal, Szénássy Sándor, Fodor Gyula, Csengeri János şi alţii), care au lăsat mărturii de necontestat ale erudiţiei lor.

Expoziţia continuă şirul de evenimente organizate de secţia „Colecţii speciale şi fond de patrimoniu”, cu scopul de a prezenta cât mai multe personalităţi locale şi de a valorifica fondul de carte şi periodice al secţiei, oferind şi de această dată informaţii noi şi interesante.

Cel de-al doilea eveniment, lansarea cărții „Arta de a trăi cu eleganță”, semnată de Oana Mîndruț, se va derula cu începere de la ora 15.00, în aceeași locație. Cartea va fi prezentată de către Voicu D. Rusu, în prezența invitaților, a familiei și a prietenilor autoarei dar și a celor care au afinități cu subiectele dezbătute în carte.

Oana Mîndruț este absolventă a Facultății de Științe Politice și Administrație Publică, secția Jurnalistică și a Facultății de Studii Europene, ambele din cadrul Universității „Babeș Bolyai” din Cluj-Napoca. A activat ca jurnalist atât în presa scrisă cât și în radio și televiziune. În prezent este expert în comunicare și formator pentru cursuri în domeniul comunicării, relațiilor publice și dezvoltării personale. Autoarea mai are în pregătire alte două cărți: „Comunicarea de la A la Z” și „Lumea bună” – o carte de interviuri cu urmașii familiilor boierești, a domnitorilor români și ai personalităților culturale românești din secolul trecut.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.