145 de probe au fost înscrise la Concursul judeţean de pălincă din acest an

palinca
145 de probe au fost înscrise la cea de-a IX-a ediţie a Concursului judeţean de pălincă. Jurizarea probelor are loc în aceste zile la Hotelul „Perla” de pe strada Liviu Rebreanu din Satu Mare.
În după-amiaza zilei de azi, 19 iunie, la jurizarea probelor depuse au participat şi prefectul judeţului, dr. Eugeniu Avram respectiv preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef.
Sâmbătă, 22 iunie, în cadrul concursului judeţean, va avea loc şi un simpozion având ca temă „Pălinca – produs tradiţional şi carte de vizită a judeţului Satu Mare”. Festivitatea de premiere se va desfăşura în cursul aceleiaşi zile cu începere de la ora 11.00, în Centrul Vechi al municipiului Satu Mare.

Potrivit celor declarate de Scholtz Bela, consilier în cadrul Camerei Agricole Satu Mare, premiile constau în sume de bani. Concurentul care va obţine „Marele Aur” va fi recompensat cu suma de 500 lei, dar se vor atribui şi 14 premii de aur, a 250 de lei fiecare.

Organizatorii evenimentului sunt Consiliul Judeţean Satu Mare, Camera Agricolă şi Asociaţiile Judeţenea a Producătorilor de Pălincă.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.