Sătmăreanca Simona Miculescu, vicepreşedinte în cadrul Adunării Generale a ONU

Simona-Miculescu
Sătmăreanca Simona Miculescu va reprezenta România în calitate de vicepreşedinte în cadrul celei de-a 68-a sesiune a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) din New York. Reuniunea va avea loc în luna septembrie al acestui an.

Pe agenda de lucru a noii sesiuni a Adunării Generale a ONU se regăsesc punte precum implementarea unei set de măsuri pentru a defini legăturile dintre umanitate şi mediu precum şi cea legată de problematica transformării globale.

Preşedintele, respectiv cei 21 de vicepreşedinţi ai sesiunii sunt aleşi de statele membre ale Adunării Generale şi îşi exercită mandatul până la finalizarea lucrărilor plenului.

Vicepreşedintele din partea României, Simona- Mirela Miculescu s-a născut la Satu Mare în data de 4 iulie 1959. Este dascăl de profesie lucrând de-a lungul anilor ca profesor de limbi moderne în mai multe localităţi din judeţ printre care şi la Şcoala Generală din Iojib (comuna Medieşu Aurit). În decursul carierei sale a ocupat mai multe funcţii în cadrul unor instituţii de prestigiu la nivel naţional şi internaţional. Din 2008, Simona Miculescu ocupă funcţia de ambasador al României la ONU.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.