“Lacul lebedelor” de “Zilele Judeţului” Satu Mare

concert-filarmonica
Melomanii sătmăreni vor avea parte de “Ziua Judeţului” Satu Mare de un regal muzical. În 21 iunie, în Piaţa 25 Octombrie, Cvartetul “Dinu Lipatti” va susţine un recital, urmat de un concert de muzică clasică susţinut de orchestra Filarmonicii sătmărene. Pentru că e o seară special, va fi interpretată suita din baletul “Lacul lebedelor”, care se va încheia cu un foc de artificii.
Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, a declarat că îşi doreşte ca “Ziua Judeţului” Satu Mare să fie un eveniment care să se adreseze tuturor locuitorilor judeţului, dar să fie şi unul de ţinută.
Manifestările de “Ziua Judeţului” se vor desfăşura în perioada 21-24 iunie. Timp de trei zile vor avea loc în Piaţa 25 Octombrie şi Piaţa Libertăţii din Satu Mare concerte de muzică uşoară, populară şi clasică, tradiţionalele festivaluri ale pălincii şi mămăligii, iar în premieră un concurs de tăiat lemne. În 24 iunie, când se sărbătoreşte “Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” va fi oficiată o slujbă religioasă, Sfântul Ioan Botezătorul fiind protectorul judeţului Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.