Apple anunță noul Mac Pro

MacPro2
MacPro

Apple a anunțat luni în cadrul Worldwide Developer Conference 2013 noul model Mac Pro, o stație de lucru destinată profesioniștilor, cu un design extrem de spectaculos și performanțe excepționale.

Dacă până acum seria de stații de lucru Mac Pro era poate cel mai puțin spectaculos computer Apple, practic un tower obișnuit, cu o carcasă din aluminiu, noua generație este un exercițiu de design uimitor. În locul unei cutii rectangulare, computerul are forma unui cilindru negru, parcă desprins dintr-un film science-fiction, și un volum semnificativ mai mic decât generația precedentă.

Noul Mac Pro va fi în continuare bazat pe procesoare Intel Xeon, cu un total de maxim 12 nuclee într-un sistem. Conform Apple, performanțele noii stații de lucru vor fi de până la de două ori mai bune decât cele ale generației curente. Capacitățile computerului vor putea fi extinse în continuare, doar că nu prin plăci PCI Express ca până acum, ci prin aparate conectabile prin noul standard Thunderbolt 2, care oferă viteze de transfer de până la 20Gbps.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.