Tensiuni în Consiliul Local din Carei

Carei
Consilierii USL din Carei acuză actuala conducere a Primăriei din municipiu de lipsă de transparenţă în discutarea problemelor cu care se confruntă comunitatea. Potrivit acestora atât executivul, în frunte cu primarul Eugen Kovacs, cât şi consilierii municipali ai UDMR dau dovadă de lipsă de interes cu privire la problemele cetăţenilor.

Astfel, în cadrul şedinţei extraordinare de luni, 10 iunie, aleşii UDMR au votat în bloc împotriva cererii formulate de consilierul Dan Bontea (USL) de a introduce pe ordinea de zi a punctului „Diverse”. Potrivit consilierilor USL în cadrul acestui punct se dorea discutarea necesităţii efectuării unei dezinsecţii în oraş, contra ţânţarilor şi căpuşelor.

Însă, profitând de faptul că deţin majoritatea în cadrul legislativului local, consilierii UDMR au votat împotriva solicitării lui Dan Bontea. Explicaţia primarului Kovacs a venit la sfârşitul şedinţei spunându-i consilierului Bontea că „Dacă Bontea vrea să discutăm anumite probleme, îl aştept în biroul meu să discutăm în mod particular”.

De vreme ce aleşii USL consideră ca fiind importantă discutarea problemelor comunităţii, cei de la UDMR ţin cu dinţii de formalităţi spunând că, în cadrul şedinţelor extraordinare pe ordinea de zi nu se poate introduce punctul „Diverse”, acesta ar fi şi motivul pentru care au votat împotriva solicitării consilierului Dan Bontea.

Întrebat cu privire la acest aspect, primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs a declarat pentru Sătmăreanul următoarele „eu am rămas cu ei după şedinţă şi i-am întrebat care e problema. Mi-au vorbit despre faptul de a face două cişmele în parc pentru ca copiii să poată bea apă. Nu a fost vorba despre dezinsecţie. Nu e adevărat. Eu le-am spus că problema cişmelelor este atribuţia primarului şi nicidecum a Consiliului Local. În afară de asta, la şedinţele extraordinare nu pot fi introduse alte puncte pe lângă cele existente pe ordinea de zi. Dânşii încearcă întotdeauna să provoace tensiuni, să facă festival”.
Vă reamintim că, Consiliul Municipal din Carei este alcătuit din 11 consilieri UDMR şi 8 consilieri USL.

2 Comentarii la "Tensiuni în Consiliul Local din Carei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.