Fântânile din zonele inundate controlate de specialiştii DSP Satu Mare

Ca urmare a furtunii din 10 iunie, conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Satu Mare a efectuat controale privind calitatea apei în localităţile din judeţ în care s-au înregistrat situaţii deosebite ca urmare a ploilor torenţiale.

În scopul prevenirii apariţiei unor îmbolnăviri în rândul populaţiei s-au luat următoarele măsuri de prevenire: igienizarea-asanarea fântânilor afectate, dezinfecţia tuturor fântânilor cu risc, avertizarea populaţiei în privinţa consumului de apă din surse afectate sau nesigure. Au fost distribuite substanţe dezinfectante clorigene (200 de tablete de clorom) în localităţile Ardud şi Acâş. De asemenea, au fost efectuate instruiri cu personalul specializat din localităţile afectate pentru efectuarea corectă a procedurii de dezinfecţie a tuturor surselor de apă afectate sau ce prezintă risc de contaminare. Totodată, au fost prelevate probe de apă pentru analize fizico- chimice şi microbiologice din fântâna arteziană localitatea Gerăuşa şi din sistemul de alimentare cu apă a localităţii Unimăt.

Specialiştii DSP au transmis recomandarea privind supravegherea epidemiologică a populaţiei din localităţile inundate de către medicul de familie cu raportarea tuturor cazurilor de îmbolnăvire ce pot avea legătură cu efectele furtunii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.