Echipajul Asociaţiei „Multisalava” s-a întors acasă

multisalva

În cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 11 iunie, în sala mică de şedinţe a Palatului Administrativ doi dintre membrii Asociaţiei „Multisalva” Satu Mare au prezentat câteva aspecte legate de intervenţiile avute în cursul sprijinului acordat statului Ungar în perioada calamităţilor provocate de inundaţii. Membrii asociaţiei au luptat cu inundaţiile din statul vecin o perioadă de cinci zile.

La conferinţa de presă au partcipat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Satu Mare, Adrian Ştef, preşedintele Asociaţiei „Multisalva”, Fulop Szabolcs respectiv unul dintre membrii aceleiaşi asociaţii, Szekely Istvan.

Potrivit celor declarate de Fulop Szabolcs, echipajul de intervenţie a fost alcătuit din patru sătmăreni şi alte cinci persoane din Mateszalka (Ungaria). Adrian Ştef a subliniat faptul că judeţul Satu Mare a fost primul judeţ care a oferit sprijin concret statului vecin în perioda calamităţilor provocate de inundaţii. De altfel, CJ are încheiat un parteneriat de colaborare cu Asociaţia „Multisalava”.

Fulop Szabolcs a declarat că, în cadrul misiunii din Ungaria echipajul său avea de supravegheat o fâşie de aproximativ 30 de km, de la Szentendre (la nord de Budapesta) până la Ujfalu. „Eram în alertă 24 de ore din 24. Am participat la mai multe intervenţii. Am salvat de la moarte o bătrână dar am participat şi la acţiuni de patrulare alături de poliţiştii din Ungaria. Apoi, am intervenit în acţiuni de salvare şi supraveghere a bunurilor”, povesteşte Fulop.

Potrivit interlocutorului, asociaţia are în vedere stabilirea unei baze şi în municipiul Satu Mare, având în vedere că, în caz de intervenţii urgente este mai dificil de ajuns de la Luna Şes în zona de vest a judeţului. În acest sens, conducerea asociaţiei a solicitat Primăriei municipiului, reşedinţă de judeţ o centrală dezafectată care ar urma să fie renovată pentru a servi acesteia ca sediu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.