Măsuri pentru desfășurarea în siguranță a Bacalaureatului

Bac

Pentru ca elevii sătmăreni să susţină în linişte şi în condiţii de siguranţă examenele de bacalaureat, la nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare au fost dispuse măsuri de suplimentare a dispozitivelor de ordine şi siguranţă publică.

Astfel, pe lângă dispozitivul curent, zilnic, peste 40 de poliţişti, de ordine publică şi de la rutieră, vor asigura măsurile specifice în zona unităţilor de învăţământ, pentru a preveni astfel producerea oricăror evenimente negative.

Zona unităţilor de învăţământ, a centrelor de examinare, este inclusă în itinerariile de patrulare, în special pe timpul plecării şi sosirii candidaţilor şi a însoţitorilor acestora la sau de la locurile de susţinere a examenelor.

Poliţiştii vor acţiona în zona adiacentă instituţiilor de învăţământ pentru depistarea şi luarea măsurilor legale faţă de persoanele care, prin comportamentul sau activităţile pe care le desfăşoară, afectează climatul de siguranţă publică.

De asemenea, poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului rutier, prevenirea accidentelor rutiere, precum şi a ambuteiajelor.

Pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a examenelor alături de poliţişti vor acţiona şi efective de jandarmi, precum şi poliţişti locali.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.