Prejudiciu de 300.000 lei creat bugetului de stat în urma contrabandei cu ţigări

Tigari-(1)
Potrivit datelor centralizate, angajaţii de la Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF) Satu Mare, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Satu Mare, Direcţia Judeţeană pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DJAOV) şi birourile vamale de pe raza judeţului au întreprins, în cursul lunii mai, un număr total de 208 acţiuni.

În urma acestor acţiuni au fost constatate 42 de contravenţii în valoare de 49.500 de lei, fiind confiscate 37.453 de pachete de ţigări şi reţinute bunuri în valoare de 238.497 lei. Totodată, un număr de trei maşini au fost reţinute sau confiscate, iar valoarea totală a prejudiciului creat bugetului de stat a fost estimat la 301.282 lei.

Având în vedere rezultatele obţinute în luna mai pe linia combaterii contrabandei cu ţigări şi alte produse supuse accizării, prefectul Eugeniu Avram solicită instituţiilor implicate în această acţiune să manifeste mai multă vigilenţă şi eficienţă pentru a descuraja şi destructura reţelele infracţionale care mai acţionează pe raza judeţului Satu Mare.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.