„Jocul şi veselia îmi colorează copilăria”

Copii1

La Tăşnad copiii sunt sărbătoriţi nu numai de ziua lor, în 1 Iunie, poliţiştii de proximitate din localitate, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială, al cărei director este Maria Erdei, au plănuit organizarea unor activităţi într-un cadru de sărbătoare, care să se prelungească până la finele lunii iunie. Partenerii proiectului au organizat o serie de competiţii sportive, în care au fost angrenaţi toţii elevii claselor V-VIII. Meciurile de handbal şi de fotbal s-au jucat pe terenul de sport al Liceului Tehnologic din localitate, campionii urmând a fi premiaţi în 21 iunie.

Prin organizarea acestor competiţii, poliţiştii şi cadrele didactice au urmărit să-i înveţe pe copii ce înseamnă fair-play-ul şi bucuria unei reuşite, dar şi asumarea înfrângerii. În centrul atenţiei, în luna copiilor, la Tăşnad nu se află numai sportivii, ci şi elevii care au obţinut rezultate deosebite la olimpiadele şcolare. Astfel, vineri, 7 iunie, de la ora 12.00, va avea loc Gala Laureaţilor Olimpici, „Medaliile cunoaşterii”, când toţi elevii ce s-au făcut remarcaţi la olimpiade vor fi aplaudaţi şi vor urca pe podium, în aprecierea colegilor, a profesorilor şi a poliţiştilor de proximitate.

Asemenea acţiuni organizate în colaborare de poliţişti, elevi, profesori, autorităţi locale, au marele beneficiu de a-i apropia pe copii de adevăratele valori ale societăţii (cultură, sport, etc.) susţinând implicarea acestora în activităţile şcolare şi dorinţa de a fi printre cei mai buni, campion la fotbal ori la învăţătură. Fiind captivaţi de acest gen de activităţi, potrivite vârstei lor, copiii sunt la adăpost de alte tentaţii, ce i-ar putea cu uşurinţă atrage într-un mediu nepotrivit, chiar infracţional.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.