Istoria postbelică a României văzută prin ochii unui american

larrywatts
Istoricul american Larry L. Watts a fost prezent azi, 6 iunie, la Satu Mare pentru a-şi lansa cea mai recentă lucrare, având ca temă istoria postbelică a României. La evenimentul care s-a desfăşurat la Muzeul de Artă Satu Mare, cu începere de la ora 13.00, au participat şi prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, respectiv viceprimarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Radu Roca.

Lucrarea intitulată „Cei dintâi vor fi cei din urmă. România şi sfârşitul Războiului Rece” lansată azi la Satu Mare este o continuare firească a volumului “Fereşte-mă, Doamne, de prieteni. Războiul clandestin al Blocului Sovietic cu România”, semnat de acelaşi autor. În paginele celor două lucrări, Larry L. Watts analizează rolul jucat de România în cadrul Tratatului de la Varşovia. Cartea este înţesată cu documente, în mare parte inedite, care îi susţin toată argumentaţia în ceea ce priveşte rolul ţării noastre în cadrul Blocului communist, aruncând o nouă lumină asupra evoluţiei vieţii politice a României în anii care au urmat celui de-al doilea război mondial.

Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Satu Mare, Muzeul Judeţean, Asociaţia “Holocaustul din Ardealul de Nord-Vest”, Asociaţia “Refugiaţilor, Strămutaţilor şi Deportaţilor” Satu Mare, respectiv de Editura “RAO”.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.