Examene măsluite la Poliția de Frontieră Satu Mare

ijpf

Trei foşti poliţişti de frontieră: Alexandru Savu, Călin Lup şi Marius Paşcalău acuză unele nereguli în ceea ce priveşte modul în care s-au desfăşurat examinările la Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Satu Mare, organizate în cursul anului 2011. În cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 5 iunie, cei trei au declarat că, DNA verifică modul în care au fost efectuate aceste examinări.

Potrivit celor trei foşti poliţişti de frontieră, în urma examenului din iulie 2011 au fost concediate 82 de persoane iar cazul se doreşte a fi muşamalizat. Aceştia susţin că testul grilă ar fi conţinut un cod, având ascunse răspunsurile corecte sub forma unor semne de punctuaţie. Drept urmare, disponibilizaţii au depus sesizări la Direcţia Generală Anticorupţie (DGA), respectiv la vizita ministrului Radu Stroe i-au înmânat şi acestuia o petiţie pe această temă.

Totodată, cei trei foşti poliţişti de frontieră susţin că în urma examenului din 2011 au fost menţinuţi în funcţii agenţi care au obţinut note de 2 şi 3 la testul scris, însă au luat note mari la interviu.

Cei trei disponibilizaţi, împreună cu alţi 25 de foşti angajaţi au atacat în instanţă decizia de concediere însă au pierdut în prima fază. Cu toate acestea foştii poliţişti susţin că testele au fost măsluite şi cer anularea examinării.

Călin Lup, Alexandru Savu şi Marius Paşcalău au fost deja citaţi la DNA pentru audieri. Potrivit acestora vor fi audiaţi şi cei implicaţi în desfăşurarea examenului.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.