Deputatul Andreea Paul vrea judeţul Satu Mare lipit de Maramureş

apaul-muresan
„Nu văd judeţul Satu Mare altfel decât alături de Maramureş, într-o structură în care decizia să fie depolitizată şi dezbrăcată de interesele baronilor locali. Toate criteriile economice, geografice, culturale şi etnice mă fac să cred că soluţia potrivită pentru judeţul Satu Mare este să alcătuiască o regiune împreună cu Maramureş”. Declaraţia îi aparţine deputatului PDL, Andreea Paul şi a fost lansată azi, 1 iunie, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul Organizaţiei Judeţene a formaţiunii politice pe care o reprezintă. La întâlnirea cu presa a participat şi preşedintele PD-L Satu Mare, Petre Mureşan.

Deputatul sătmărean este de părere că, procesul regionalizării nu poate fi făcut în grabă. „Punerea în practică a regionalizării va necesita cel puţin doi, trei ani, dacă se joacă inteligent. Actuala putere şi-a propus să finalizeze regionalizarea până în toamnă însă, nu are curajul şi nici voinţa politică pentru a duce la bun sfârşit în acest an procesul regionalizării. În Polonia, spre exemplu, au căzut două Guverne până ce au reuşit să realizeze reforma administrativă. Din păcate, noi avem regi şi regine în administraţiile publice locale şi se discută mai degrabă despre aspecte precum: unde va fi capitala regiunii? sau, cine vor fi guvernatorii ori preşedinţii acestor regiuni?”.

Parlamentarul sătmărean s-a lansat într-o serie de acuze la adresa lui Liviu Dragnea spunând că „Dragnea de patru mandate conduce judeţul Teleorman şi acesta este cel mai sărac judeţ din ţară. Şi atunci, cum poate Dragnea răspunde de descentralizarea sistemului public? Ce îl recomandă? Nimic”.

Potrivit preşedintelui PD-L Satu Mare, Petre Mureşan „regionalizarea este un alt proiect care se face pe genunchi. Este un proiect care trebuia supus unei dezbateri publice. Dacă i-am întreba pe cetăţeni cu privire la aşteptările lor, ne-ar spune că îşi doresc infrastructură, asfalt până în bătătură şi ca acele promisiuni din campania electorală să fie puse în practică. Aşteaptă centura promisă, al treilea pod peste Someş şi acel drum la care s-a lucrat în mod pompieristic în campania electorală pentru alegerile parlamentare dintre Odoreu, Medieşu Aurit şi Apa. Lucrările la acel drum s-au făcut fără autorizaţie dar nu am văzut ca cineva să fie tras la răspundere pentru acest lucru. Asta aşteaptă cetăţenii”, a declarat Petre Mureşan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.