Oameni buni … vine prafu’ saharian!

dust-storm-mohammed
Poate vă întrebaţi (pe bună dreptate) ce o fi şi asta?! La prima citire ne-am cutremurat şi noi, după care ne-am mai liniştit recitind textul, de altfel supersofisticat al comunicatului de presă primit la adresa redacţiei noastre din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare.

În comunicat ni se spune că în aer ar exista tot felul pulberi care totuşi, după determinările făcute la nivelul municipiului Satu Mare nu depăşesc limitele normale. Atunci de unde nedumerirea? Vă spunem imediat! După ce domniile lor ne liniştesc cât de cât, mai adaugă câteva rânduri spunând că praful (potrivit unui comunicat de presă al ANM transmis APM Satu Mare) ar fi de origine sahariană „antrenată în ultimele două zile de circulaţia atmosferică la scară mare înspre Peninsula Arabică şi apoi spre Turcia, Marea Neagră şi Peninsula Balcanică”. După acest periplu geografic în aria unei iminiente catastrofe climatologice, specialiştii ne mai liniştesc spunând că noi, românii suntem totuşi la periferia nordică a norului saharian „concentraţiile fiind la un nivel redus şi în scădere treptată”.
Bine că avem meteorologi şi climatologi că altfel nu am fi ştiut nimic de catastrofa care ne paşte. În concluzie, am scăpat de praful saharian, dar să nu uităm să însemnăm undeva că în Anno Domine 2013, Peninsula Balcanică era cât pe ce să fie înecată în norul „Africii Negre” …

Praful

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.