Acţiune de prevenire a delicvenţei juvenile la Şcoala din Răteşti

jandarmi

Azi, 30 mai, cu începere de la ora 11.00, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Satu Mare a desfăşurat o acţiune de prevenire a delincvenţei juvenile la clasele a VII-a şi a VIII-a din cadrul Şcolii Gimnaziale Răteşti. Acţiunea s-a desfăşurat la solicitarea conducerii şcolii de a sprijini demersul educaţional, în sensul creşterii şi educării elevilor într-o societate « Fără violenţă ! » şi are la bază acordul partenerial încheiat între cele două institiţii.

Totodată, au fost purtate discuţii asupra cauzelor generatoare ale violenţei şi asupra efectelor pe termen scurt, mediu şi lung ale violenţei asupra personalităţii copilului. Jandarmii au dorit să-i sensibilizeze pe elevi cu privire la respectarea normelor de conduită şi a legii atât pe timpul cât sunt la şcoală, cât şi în timpul lor liber, acasă sau pe stradă.

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a au putut testa modul de amprentare, fiind îndrumaţi de specialistul Jandarmeriei, plutonierul Florentin Oros.
Pentru că se apropie cu paşi repezi « Ziua Copilului », elevii claselor primare au primit din partea jandarmilor baloane colorate, inscripţionate cu mesajele campaniei.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.