Reprezentanţii E.ON, ISU Satu Mare şi SMURD au preluat rolul de dascăli pentru elevii sătmăreni

lectii-isu

În această săptămână, reprezentanţii locali ai E.ON România, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Someş” şi cei ai Seviciului Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare (SMURD) susţin noi lecţii de informare preventivă şi formare a abilităţilor de prim ajutor, destinate elevilor de la Şcolile Generale „Octavian Goga”, „Lucian Blaga” şi „Constantin Brâncoveanu” din Satu Mare.

Activitatea a debutat astăzi, 29 mai, la şcolile „Octavian Goga“ şi „Lucian Blaga“ din municipiul Satu Mare, la care au participat toţi elevii claselor gimnaziale. Obiectivul urmărit de specialişti l-a reprezentat transmiterea regulilor elementare privind utilizarea gazelor naturale şi a măsurilor de prim ajutor ce trebuie adoptate în cazul producerii unor evenimente nedorite. Totodată, în acest context, prin simularea de incidente cu urmări grave, specialiştii E.ON, ISU şi SMURD le-au oferit posibilitatea celor mici de a pune în practică informaţiile primite, aceştia învăţând paşii de urmat pentru acordarea de prim-ajutor.

Atât interesul copiilor cât şi grija cadrelor didactice pentru preîntâmpinarea unor evenimente nedorite vor fi răsplătite cu truse medicale de prim-ajutor şi detectoare de fum.

Activităţi similare urmează să aibă loc în această săptămână şi la Şcoala Generală “Constantin Brâncoveanu” din municipiu.

Lecţiile fac parte din campania naţională de informare R.I.S.C. „Renunţă. Improvizaţiile sunt catastrofale”, demarată în luna noiembrie a anului trecut de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) şi E.ON România, cu scopul prevenirii şi conştientizării pericolelor la care se expun oamenii în cazul utilizării necorespunzătoare a diferitelor surse de energie.

Pentru mai multe informaţii despre campanie vă invităm să vizitaţi website-ul R.I.S.C la adresa: www.risc.info.ro.

2 Comentarii la "Reprezentanţii E.ON, ISU Satu Mare şi SMURD au preluat rolul de dascăli pentru elevii sătmăreni"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.