„Poliţiştii juniori” au dirijat circulaţia pe B-dul Cloşca din Satu Mare

Juniori2

Peste 50 de copii de la Grădiniţa nr. 9 din municipiul Satu Mare au participat azi, 29 mai, la o activitate educativă realizată în teren, pe Bulevardul Cloşca din municipiul Satu Mare.

Poliţiştii le-au prezentat pe scurt copiilor câteva reguli elementare de circulaţie pietonală, insistând asupra traversării corecte a drumului public doar după o asigurare corespunzătoare, niciodată în fugă, dar şi asupra rolului poliţistului în dirijarea circulaţiei. Aspectele teoretice punctate de poliţişti au fost apoi însoţite de demonstraţii practice, copiii fiind pe rând pietoni responsabili şi „poliţişti juniori”, asistenţi ai poliţiştilor rutieri adevăraţi. Preşcolarii şi-au luat ambele roluri în serios, dovedind că înţeleg rostul regulilor şi misiunea poliţistului în stradă. Mai mult, greşelile altor pietoni, cum sunt traversările pe lângă zebră, au fost observate de copii şi semnalate poliţiştilor alături de care s-au aflat.

Acţiunile organizate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare, în parteneriat cu Fundaţia „Maria” şi Radio Transilvania au ca scop stimularea copiilor pentru învăţarea şi respectarea regulilor pietonale şi înţelegerea importanţei acestora în protejarea propriei vieţi.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.