ISU Satu Mare va dispune de o autospecială complexă pentru intervenţii de urgenţă

Marţi, 28 mai, la sediul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Transilvania de Nord” a fost semnat contractul de furnizare din cadrul proiectului „Îmbunătăţirea dotării cu echipamente a bazelor operaţionale pentru intervenţii în situaţii de urgenţă din Transilvania de Nord – Etapa a II-a”. Astfel, vor fi achiziţionate şase autospeciale complexe pentru intervenţii, descarcerare şi acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

De remarcat că în componenţa acestora se găseşte un modul de punct medical avansat de zece locuri.Acesta poate fi amplasat în orice zonă a judeţului pentru a deservi persoane aflate în dificultate ca urmare a producerii unor situaţii de urgenţă care au avut ca efect punerea în primejdie a vieţii persoanelor. Aceste autospeciale vor fi distribuite la cele şase Inspectorate Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă din regiunea Nord-Vest: Cluj, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Satu Mare şi Sălaj. Valoare toatală a autospecialelor din acest lot este de 4.500.000 lei plus TVA.

Contractul de finanţare pentru acest proiect a fost semnat în data de 7 iunie 2012, la sediul Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest.

Obiectiv general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii serviciilor publice de urgenţă la nivelul Regiunii Nord-Vest prin creşterea capacităţii de răspuns adecvat situaţiilor de urgenţă şi prin sporirea gradului de siguranţă şi sănătate a cetăţenilor.

Obiectivele specifice constau în: reducerea timpului de intervenţie pentru acordarea primului ajutor calificat de către unităţile Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă în scopul ridicării capacităţii de acţiune şi reacţie adecvată a centrelor judeţene pentru prevenirea, limitarea şi înlăturarea efectelor negative ale evenimentelor de urgenţă; îmbunătăţirea nivelului tehnic şi de performanţă a serviciilor publice judeţene de urgenţă din Regiunea Nord-Vest prin achiziţionarea de echipamente specifice moderne, eficiente şi performante; consolidarea capacităţii de colaborare şi conlucrare operaţională între centrele judeţene de urgenţă din cadrul Regiunii Nord-Vest precum şi a centrului regional/centrelor judeţene cu cele din judeţele limitrofe în perspectiva îmbunătăţirii siguranţei populaţiei.

Valoarea totală a proiectului este de 10.108.356,00 lei, din care finanţarea nerambursabilă este de 7.988.862,00 lei. În etapa următoare vor fi achiziţionate încă şase autospeciale de capacitate medie, câte una pentru fiecare judeţ, parte componentă a Regiunii de Nord-Vest. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.