Festivalului de Teatru “Rotaract”, la a VII-a ediţie

Teatru-rotaract
În cadrul unei conferinţe de presă susţinute azi, 29 mai, regizorul Andrei Mihalache, preşedintele “Rotaract Club” Satu Mare, Anca Moldovan şi vicepreşedintele George Hotca au prezentat detalii cu privire la ediţia din acest an a Festivalului de Teatru “Rotaract”.
Competiţia tinerilor actori se va desfăşura în perioada 3 şi 6 iunie şi este organizată de “Rotaract Club” Satu Mare în colaborare cu “Rotary Club” şi Teatrul de Nord. În cadrul celei de-a VII-a ediţii a festivalului vor participa 25 de trupe de teatru de la diverse instituţii de învăţământ.

Maratorul de spectacole va debuta luni, 3 iunie, la ora 15.00, iar reprezentaţiile se vor ţine în Sala mare a Teatrului de Nord şi în Sala “Studio”. Festivitatea de premiere va avea loc joi, 6 iunie, de la ora 19.00. Potrivit organizatorilor, la finalul festivalului se vor acorda premii celui mai bun actor, celei mai bune actriţe în rol principal şi secundar, şi celui mai bun spectacol la categoria la care au participat: gimnaziu, liceu şi one-man-show. Premiile vor consta în bani.

George Hotca a declarat că un plus al manifestării este acela că are printre altele rolul de a-i reţine în Satu Mare pe tinerii pasionaţi de teatru, lucru de altfel destul de greu de realizat. La Satu Mare, clubul de teatru “Rotaract” are 20 de membri cu vârste între 18 şi 30 de ani, dintre aceştia o parte urmând la toamnă să plece la facultate în alte oraşe motiv pentru care, în primăvara anului viitor vor avea loc interviuri pentru cooptarea de noi membri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.