Dorel Coica a participat la Bucureşti, la conferinţa “Cities of Tomorrow”

ponta-coica

Primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a participat marţi, 28 mai, la conferinţa “Cities of Tomorrow” , eveniment desfăşurat sub înaltul patronaj al Guvernului României, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK România) şi Agenţia de presă Mediafax.

La conferinţă au participat primul ministru, Victor Ponta, Excelenţa Sa Ambasadorul Germaniei, Andreas Von Mettenheim şi Radu Merica, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno – Germane (AHK România), Radu Merica.

În cadrul conferinţei s-au dezbătut mai multe teme şi anume: 1. Oraşul de azi, metropola de mâine; 2. Transformări pentru un viitor apropiat interdependenţa dintre servicii publice-sociale, utilităţi, reţele de transport-comunicaţii şi 3. Planificare urbană.

La întâlnire au fost prezenţi peste 200 de participanţi: reprezentanţi ai Guvernului României, reprezentanţi ai companiilor de construcţii, reprezentanţi ai primăriilor, ambasadelor, instituţiilor financiare etc.

Deplasarea la Bucureşti a fost făcută şi în scopul de a avea întâlniri şi discuţii la diverse ministere pentru derularea unor proiecte de importanţă majoră pentru municipiul Satu Mare:

– la Ministerul Dezvoltării pentru derularea proiectelor construcţiilor ANL de pe strada Poligonului

– la Ministerul Marilor Proiecte pentru finanţarea celui de-al treilea pod şi a centurii de ocolire

– la BERD (Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare) pentru obţinerea unui credit avantajos în scopul achiziţionării a 15 autobuze noi, schimbării corpurilor de iluminat existente în corpuri de iluminat pe leduri fapt ce duce la reducerea cu 50% a consumului pe raza municipiului şi credit pe infrastructură pentru amenajarea străzilor de pământ.

 

 

Un Comentariu la "Dorel Coica a participat la Bucureşti, la conferinţa “Cities of Tomorrow”"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.