„Tiramisu” şi „Tape” în programul de miercuri a Festivalului „Fără Bariere”

16---Tiramisu
Festivalul Internaţional Multicultural „Fără Bariere” continuă miercuri, 29 mai, cu două spectacole jucate, prima de la ora 18.00, în Sala „Studio” iar cel de-al doilea, cu începere de la ora 19.30, în Sala mare a Teatrului de Nord.

Spectacolul „Tiramisu” (se va juca în Sala „Studio”) s-a născut din conlucrarea masteranzilor profilurilor artei actorului, respectiv dramaturgie a Universităţii de Arte din Târgu-Mureş. Este o piesă despre angajatele unor întreprinderi multinaţionale care, la prima vedere, se dedică în totalitate carierei, banilor şi sexului. Din umbra acestei false perfecţiuni se face însă auzită vocea adevăratului eu, un eu vulnerabil, decepţionat, neglijat din punct de vedere afectiv şi – asemeni tuturor – aflat într-o permanentă căutare a fericirii. Spectacolul este interzis copiilor sub 16 ani. Preţul unui bilet de intrare este de 15 lei.

Actorii „Teatrului Tineretului” din Piatra Neamţ vor urca pe scenă de la ora 19.30, prezentând publicului piesa „Tape” de Stephen Belber, în regia lui Răzvan Muraru. Stephen Belber este un dramaturg, scenarist şi regizor american pe val, jucat pe Broadway dar şi pe importante scene europene. Spectacolul este interzis persoanelor sub 16 ani. Preţul unui bilet de intrare este de 20 lei
Pentru Jon, un regizor care începe să aibă succes, viaţa este o temă de rezolvat. Pentru Vince, care poartă amprentele loser-ului, viaţa e mai de grabă o petrecere de pus la cale. Pentru Amy, iubita celor doi din adolescenţă, timpul păstrează doar amintirile frumoase. Revederea, după ani buni, a celor trei, prilejuieşte o confruntare a cărei tensiune creşte gradat, prin replici scurte şi tăioase.

Ranchiune vechi care fac băşici pe limbă, perspective diferite asupra unor lucruri petrecute în timpuri confuze, vorbe găunoase care golesc fapta de vină sunt tot atâtea mecanisme psihologice explorate într-o piesă care trăieşte din energiile maligne şi benigne ale tinereţii.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.