Polițist junior

politist-junior

Proiectul „Poliţist Junior”, aflat la a doua ediţie în acest an, se concretizează într-o lecţie practică de educaţie rutieră, lecţie primită de copii direct de la poliţiştii rutieri. Micii pietoni, care ştiu regulile de circulaţie, sunt răsplătiţi de poliţişti, având şansa de a dirija ei înşişi circulaţia.

azi, 28 mai, a fost rândul elevilor de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din clasa pregătitoare B, însoţiţi de învăţătoarea Alina Toth, de a participa la o activitate practică de educaţie rutieră. Copiii au repetat într-o primă fază regulile pietonale de circulaţie şi au învăţat despre comportamentul corect în trafic, împreună cu inspector Felicia Hrihorişan, ofiţer sociolog în cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii.

Poliţiştii rutieri din cadrul Biroului Poliţiei Municipiului Satu Mare, prezenţi la eveniment, agenţii principali Daniel Bretan şi Cristian Forgacs, le-au oferit apoi copiilor ocazia de a dirija circulaţia alături de ei, la o trecere de pietoni de pe strada Brânduşa din cartierul Micro 16. Şcolarii şi-au luat ambele roluri în serios, fiind, fiecare pe rând, pietoni responsabili şi poliţişti rutieri.
Activitatea s-a bucurat de un succes deosebit în rândul tuturor participanţilor, copiii întorcându-se la şcoală cu mai multe cunoştinţe de circulaţie, dar şi cu o atitudine mai responsabilă faţă de traficul rutier.

După experienţa de a fi „Poliţist Junior” majoritatea copiilor şi-au exprimat deschis dorinţa de deveni într-o zi poliţişti adevăraţi. Proiectul realizat de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Satu Mare în parteneriat cu Fundaţia „Maria” şi Radio Transilvania va continua, în perioada următoare fiind programate şi alte activităţi de acest gen în municipiul Satu Mare.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.