Continuă lucrările de igienizare în Grădina Romei

gradina-romei2
gradina-romei1gradina-romei gradina-romei4

Ca urmare a dispoziţiei primarului municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, în ultimele săptămâni ale lunii mai se derulează activităţi de igienizare în Grădina Romei şi în zonele adiacente. Despre demersurile în acest proiect, iniţiat şi coordonat de viceprimarul municipiului dr. Radu Roca şi de consilierul local Butka Gergely, vă informăm următoarele:

– un rezultat important al activităţilor derulate este că în Parcul Eroilor Revoluţiei din faţa spitalului vechi, s-au alungat coloniile de ciori. Astfel, s-a diminuat semnificativ discomfortul sonor, parcul este curat iar cetăţenii pot petrece timpul liber în siguranţă şi linişte.

– în Grădina Romei s-a continuat activitatea de igienizare cu ajutorul echipajelor ISU şi a serviciului SVSU al municipiului, aleile principale au fost curăţate cu jeturi de apă la înaltă presiune. Tot în cadrul acestei acţiuni s-a curăţat şi trenul “Juji” precum şi scaunele trenuleţului mic, cu care copii vor putea călători în condiţii de igienă maximă.

– elementele terenului de joacă au fost igienizate din nou cu soluţie specială care îndepărtează depunerile organice şi care nu dăunează sănătăţii copiilor şi mediului.

Pentru săptămâna viitoare sunt programate următoarele acţiuni:

– schimbarea nisipului şi a diferitelor sorturi de pe terenul de joacă, pentru a oferi condiţii de igienă corespunzătoare copiilor

– inventarierea şi înlocuirea corpurilor de iluminat defecte din perimetrul acestui parc pe o suprafsţă de 3 hectare.

La următoarea şedinţă a Consiliului Local se va pune în dezbatere noul regulament de ordine al parcului, despre care viceprimarul Radu Roca a declarat: “dorim să oferim cetăţenilor condiţii decente şi de maximă siguranţă pentru a petrece timpul liber în acest parc deosebit. Noul regulamentul va conţine şi reglementări cu privire la plimbarea animalelor de companie, accesul bicicliştilor şi cel mai important, se va implementa un post fix al Poliţiei Locale în Grădina Romei”.

 

 

 

2 Comentarii la "Continuă lucrările de igienizare în Grădina Romei"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.