Au fost sfiinţite lucrarile de reabilitare a Mănăstirii Franciscane de la Căpleni

manastire1
manastire2manastire3

Preşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef, a participat azi la sfiinţirea lucrarilor de reabilitare a Mănăstirii Franciscane de la Căpleni, alături de senatorul Csaba Pataki şi episcopul romano-catolic de Satu Mare, Eugen Schonberger.

Printr-un proiect finanţat cu cinci milioane de forinţi de Ministerul Afacerilor Externe al Ungariei, a fost renovat un etaj al mănăstirii franciscane, finanţarea fiind asigurată printr-un proiect finanţat de Ministerul Afecerilor Externe al Ungariei. A fost realizat un spaţiu expoziţional pentru ca vizitatorii să poată avea acces la biblioteca mănăstirii şi la colecţia de opere de artă, care până acum funcţionau cu circuit închis.

Adrian Ştef a mulţumit Ministerului Afacerilor Externe al Ungariei pentru că a sprijinit acest proiect al Mănăstirii Franciscane din Căpleni. “Acest proiect de la Căpleni îl putem continua, fie accesând fonduri europene, ori de la Ministerul Culturii sau de la bugetul judeţului. Pentru ca mănăstirea să fie atât loc de pelerinaj pentru credincioșii romano-catolici, cât şi o atracţie turistică, prin punerea în valoare atât a vestigiilor istorice care datează de peste un mileniu, cât şi a locului de reculegere la cripta uneia dintre cele mai vechi familii nobiliare din judeţ”, a declarat Adrian Ştef.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.