Maria Grapini: „La Satu Mare există un mare potenţial nevalorificat”

pc-satu-mare

„Pot să vă spun că din punctul meu de vedere s-au pierdut mulţi ani în care Satu Mare putea să-şi valorifice potenţialul turistic. Aveţi o zonă bogată în apă termală dar şi în tradiţii care s-au conservat foarte bine. La Satu Mare e un potenţial nevalorificat”. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 23 mai, la sediul Organizaţiei Judeţene a Partidului Conservator (PC) Satu Mare, de către ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediului de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

În ceea ce priveşte mediul de afaceri din judeţul nostru, Grapini a declarat că a avut o întâlnire cu investitorii sătmăreni care i-au semnalat câteva dintre problemele cu care se confruntă. „La Satu Mare sunt mai multe proiecte începute şi nefinalizate. Mă refer aici la potenţialul de apă termală pe care îl are judeţul dumneavoastră dar şi la investiţia de la Luna Şes. Mi se pare neeconomic să nu susţinem în acest an investiţia de la pârtia de schi care e finalizată în proporţie de 70%. Ar fi păcat să nu terminăm lucrările până în sezonul de iarnă. Totodată, aştept de la Consiliul Judeţean un memoriu în ceea ce priveşte proiectele începute. Pot să vă spun că din punctul meu de vedere s-au pierdut mulţi ani în care Satu Mare putea să-şi valorifice potenţialul turistic”, a declarat Grapini.

În ceea ce priveşte latura politică, ministrul a subliniat faptul că la Organizaţia Judeţeană a PC Satu Mare „am găsit o echipă, ceea ce mă bucură. Cristi Smadu este un preşedinte activ interesat în a aduce miniştri dar şi secretari de stat în judeţul Satu Mare. Mă duc înapoi cu câteva propuneri privind IMM-urile dar şi cu o mulţumire deoarece aici am găsit oameni care doresc să facă o altfel de politică, şi anume o politică în interesul cetăţeanului, a comunităţii”.

În luarea de cuvânt, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PC Satu Mare, Cristian Smadu a declarat că în lunile următoare vor fi invitaţi la Satu Mare câţiva miniştri şi secretari de stat din partea formaţiunii politice pe care o reprezintă. Astfel, în perioada 21-23 iunie va veni la Satu Mare ministrul Agriculturii, Daniel Constantin – preşedintele PC, dar şi secretari de stat din Ministerul Muncii, respectiv al Tineretului şi Sportului. Pe data de 7 septembrie este programată organizarea Conferinţei Judeţene a PC Satu Mare la care vor fi invitaţi toţi miniştri şi secretarii de stat conservatori.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.