„Parada florilor” – la a V-a ediţie

parada-florilor-sm4
Sătmărenii sunt invitaţi duminică, 26 mai, să participe la „Parada florilor” eveniment ce în acest an a ajuns la a V-a ediţie. Programul evenimentului a fost prezentat în cadrul unei conferinţe de presă organizate azi, 22 mai, la sediul Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) Satu Mare.

La întâlnirea cu presa au participat directorul executiv al APM Satu Mare, Elisabeta Bekesy, purtătorul de cuvânt al instituţiei gazdă, Adriana Culda, inspectorul şcolar Crina Leş, din partea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, iar Primătria municipiului, reşedinţă de judeţ a fost reprezentată de Ramona Cristea.

Potrivit celor declarate de cei prezenţi la conferinţa de presă, parada va debuta la ora 10.00, cu depuneri de coroane la bustul lui Kiss Gedeon aflat în faţa Complexului de educaţie ecologică „Casa verde” din Grădina Romei. Apoi, la ora 10.15, alaiul alcătuit din biciclişti, maşini alegorice ale agenţilor economici decorate cu flori, majorete, fanfară, copii îmbrăcaţi în costume din materiale reciclabile, profesori şi toţi cei care se vor alătura convoiului vor porni spre centrul oraşului, pe traseul: Grădina Romei-Calea Traian-Bulevardul I.C. Brătianu-Piaţa Libertăţii-Catedrala Romano-Catolică.

În faţa catedralei vor avea loc o serie de expoziţii legate de protecţia mediului. Pentru desfăşurarea evenimentului în condiţii optime, circulaţia în Centrul vechi va fi sistată aproximativ până la ora 14.00. „Parada florilor” este organizată de Primăria municipiului Satu Mare, APM şi IŞJ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.