Maria Grapini s-a întâlnit azi cu primarii şi oamenii de afaceri din judeţul Satu Mare

grapinni
Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini, s-a întâlnit azi, 22 mai, cu oamenii de afaceri şi cu o parte dintre primarii din judeţul Satu Mare. Întâlnirea a avut loc în Sala mare de şedinţe a Palatului Administrativ, cu începere de la ora 18.30.

La întâlnirea cu Grapini au mai participat: prefectul şi subprefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, respectiv Cristian Sasu, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Adrian Ştef, primarul municipiului, reşedinţă de judeţ, dr. Dorel Coica, viceprimarul, Marcela Papici, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Conservator (PC) Satu Mare, Cristian Smadu, respectiv consilieri judeţeni şi locali.

La începutul şedinţei ministrul Grapini le-a prezentat celor prezenţi câteva dintre propunerile de sprijinire a mediului de afaceri printre care se numără: modificări a Legii insolvenţei, IMM-urilor, turismului dar şi Legea răspunderii instituţionale şi a funcţionarului public care să determine reducerea birocraţiei. Totodată, Maria Grapini a subliniat faptul că, în perioada următoare Guvernul va începe reducerea treptată a TVA, respectiv a CAS.

Dintre cei prezenţi la întâlnirea cu ministrul a luat cuvântul primarul oraşului Tăşnad, Vasile Mitraşca care a subliniat faptul că puţurile de apă termală din nord-vestul ţării sunt concesionate unei firme din Oradea, şi ca urmare, din redevenţa plătită niciun leu nu ajunge înapoi la staţiuni pentru a investi în infrastructura acestora. În opinia edilului din Tăşnad, aceste puţuri ar trebui să fie în administrarea autorităţilor locale.

Consilierul judeţean, acad. dr. Virgil Enătescu s-a axat pe importanţa dezvoltării cercetării în România însă, în opinia acestuia impozitele pentru brevetele de invenţie sunt extrem de mari ceea ce nu este benefic pentru dezvoltarea acestui domeniu atât de important pentru medicină, industrie, etc.
Ministrul Grapini îşi va continua mâine (joi, 23 mai) vizita în judeţ şi anume la Luna Şes dar şi la Băile din Beltiug şi Mihăieni.

Un Comentariu la "Maria Grapini s-a întâlnit azi cu primarii şi oamenii de afaceri din judeţul Satu Mare"

    Leave a Reply

    Your email address will not be published.

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.